vineri, 16 noiembrie 2012

O seară furtunoasă

Aseară am avut o mică întîlnirile cu un grup de prietene foarte dragi. La nivel teoretic a fost o invitație la un ceai, practic s-a lăsat cu o gustare pescărească copioasă, cu care una dintre prietene ne răsfață ori de cîte ori sîntem invitatele ei.

Icrele de știucă au făcut obiectul unei demostrații de măiestrie și au fost preparate de gazdă în prezența invitatelor, din pacate eu am întîrziat și le-am prins puse deja în castron. La cît de bune sînt, mă mir că am mai prins ceva



Pește afumat, bunuț tare



Pește marinat, altă bunătate.



Desertul a fost un cremsnit cu cremă de vanilie alternată în straturi cu gem de caise, bun de să te lingi pe degete sau să mai ceri o felioaie


Seara a fost exact atît de furtunoasă cît să te facă să te oprești cîteva secunde, să-ți bucuri simțurile cu toate produsele acustice și olfactive ale mării agitate, dar să te și grăbești să intri în casă, unde e cald, bine, intim și unde nu te mai saturi să stai de vorbă despre cîte-n Lună și în stele cu prietenele.

2 comentarii:

  1. da, draga, mare dreptate ai...cred si eu ca au fost bune toate, dar ai uiat de zacusca si de dulceata de cirese amare!

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am uitat, dar nu le-am pozat, de-aia trebuie să ne mai întîlnim curînd :)

    RăspundețiȘtergere