În cîteva imagini tehnologia de preparare.
O varză mărișoară tocată la cuțit, o țelină, vreo jumătate de kilogram de morcovi, date pe răzătoarea mare și frunza de țelină tocată
Butoiașul spălat, curat, așteptînd să se facă util. Alături ligheanul cu varza și celelalte ingrediente frecate cu sare să se înmoaie puțin.
Ardeii înainte de curățare.
Cred că modelul de ardei "gras rotund Bianca" (cum ar grăi etichetele la Kaufland) e cel mai bun pentru acritura asta, dar doar cînd e foarte sănătos și proaspăt. Coaja foarte subțire e suficientă ca înveliș pentru amestecul de varză + țelină + morcov, care e vedeta. Puțini se încumetă să mănînce și învelișul, deși e foarte crocant și bun.
Și ardeii după curățare, nu cumva să încurcați pașii, să încercați să umpleți ardeii întregi, că o să vă chinuiți mai mult.
Mai jos sînt ardeii gata-gata, după vreo lună jumate de stat la acrit într-o saramură din apă cu 30-40 grame sare și o ceașcă de oțet la un litru de apă. Eu fac mai multă saramură decît apreciez că mi-ar trebui, ca să fie, că sarea și oțetul sînt ieftine, pe cînd ardeii și munca mea, nu.
Mă și laud, dar sînt și modestă în același timp: sînt buni, domnule! Îmi pare rău că n-am sacrificat încă vreo oră în plus să mai fac un butoiaș de-asta. La anu'...
Foarte buni,intr-adevar!
RăspundețiȘtergereardei de astia vernil se gasesc numa in ROmania..pe aici sint numa de aia rosii sau verzi ff inchisi la culoare....
RăspundețiȘtergereVerzi cu coaja groasa? Cred ca merge si cu de-aia, desi eu prefer sa fie de-astia cu coaja subtire
RăspundețiȘtergereah, eu comentam asa de amorul artei, nu ca m-as gandi sa ma apuc vreodata de pus muraturi...
RăspundețiȘtergereConfirm ca sunt foarte buni, am avut placerea sa ii gust :)
RăspundețiȘtergere